Kwaliteit en veiligheid heeft nu een naam

Alle activiteiten van Duteq
voor veilig spoorwegvervoer

Veilig en betrouwbaar spoorvervoer staat onder druk door:

  • intensief gebruik en slijtage van de infrastructuur

  • transitie van energiegebruik

  • extreme weersinvloeden

  • milieubelasting

  • afname van kennis over onderhoud door de vergrijzing

Ontdek welke oplossingen Duteq in Utrecht biedt voor uw railinfra-projecten.

Meldpunt Calamiteiten

Een calamiteit en treinen, trams en metro’s staan stil. Het spoorvervoer ligt stil. 


Bel 06 52 43 20 18. Duteq lost dit zo snel mogelijk samen met u op!


Zodra er overeenstemming is over de best mogelijke oplossing(en), kosten en planning verhelpen wij de storing en verzorgen wij de administratieve afhandeling.

Onderhoud aan energievoorzieningen

Laat Duteq uw hoogspanningsinstallaties en –netwerken aanleggen en (regulier) onderhouden. Daarmee voorkomt u dure herstelwerkzaamheden, verstoringen en onveilige situaties. Wij maken een onderhoudsplanning en voeren regelmatig boven- en ondergrondse inspecties uit. Wij zorgen er tevens voor dat uw installatie of netwerk voldoet aan de wettelijke en technische voorschriften.

Bovenleidingen en draagconstructies

De meest zichtbare delen bij de energiedistributie zijn de bovenleidingen en draagconstructies. Ze maken deel uit van het energiedistributienet van ‘het spoor’ en zijn aangesloten op het openbare energienet. Onderhoud en renovatie zijn onderhevig aan aanrijd- en elektrocutiegevaar. Duteq beschikt hiervoor over het essentiële inzicht.


Daarnaast ontwerpen wij leg- en testplannen en geven wij adviezen over energiedistributie. Ook maken wij berekeningen en programmeren wij beveiligingssystemen gericht op de veiligheid, nauwkeurigheid en effectiviteit. Duteq ondersteunt bedrijven bij de uitvoering of voert de werkzaamheden zelf uit inclusief testen en rapportages.

Vraag een offerte aan

Werkplekbeveiliging

Wij nemen alle maatregelen om veilig aan elektriciteitsvoorzieningen en installaties te werken, regelen buitendienstinstellingen en vergunningen. Elke situatie is uniek en wij kennen elk detail van de installaties voor treinen, trams en metro’s. Voor het inrichten van een veilige werklocatie die voldoet aan de geldende voorschriften, maken wij gebruik van de toegestane werkplekbeveiligingsmiddelen. Zo voldoet uw project aan de wettelijke regelgeving zoals de ARBO-wet.

Meer informatie

Kabels en Leidingen

Ondergronds en bovengronds is er een grote verscheidenheid aan kabels en leidingen voor de energievoorziening en installaties bij het spoor. Kennis van de situatie is onontbeerlijk. Zo voorkomt u schade en stroomstoringen door (graaf)werkzaamheden. Duteq adviseert hierin en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gedegen, betaalbare oplossingen. Daarnaast leveren wij veiligheidsdeskundigen, lossen wij storingen op en houden we toezicht op de kwaliteit en de voortgang van werkzaamheden.

Aardingen

De aarding van behuizingen voorkomt statische elektriciteit en voert de elektrische lading af die voortkomt uit bliksem. Duteq levert en monteert aardingen en beschermleidingen bij kraanactiviteiten, railinfra- en bouwprojecten. Of wij stellen hiervoor personeel beschikbaar. Ook regelen we de toegang tot technische en railgebonden gebouwen en houden we toezicht.

Neem contact op voor een offerte

Portfolio

Wij onderhouden langdurige relaties met onze opdrachtgevers: ProRail, spooraannemers, vervoerders, bouwondernemingen, schilder- en onderhoudsbedrijven, kraanbedrijven, schoonmaakbedrijven, hoveniers en groenvoorzieningsbedrijven.

Duteq Railinfra B.V.
Proostwetering 27 B
3543 AB Utrecht


KvK: 30183315

Telefoon
  030 241 56 00

Email

 contact@duteqrailinfra.nl

BEL 06 52 43 20 18

BIJ CALAMITEITEN